Laser/RF Θεραπεία για Κιρσούς

  Laser/RF θεραπεία για Κιρσούς

  Το Laser/RF ablation φλεβών είναι μία σύγχρονη, αναίμακτη, ενδαγγειακή τεχνική, χωρίς τομές, για τη θεραπέια των κιρσών και της φλεβικής ανεπάρκειας. Είναι η πρώτη επιλογή εδώ και χρόνια στο εξωτερικό και πρόσφατα ήρθε και στην χώρα μας.

  Ο Dr. Γιαννόπουλος διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο Laser φλεβών και διατελεί ως εκπαιδευτής σε ιατρικά συνέδρια. Κατά την εργασία του στο διεθνούς φήμης University College Hospital του Λονδίνου, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 2500 Laser ablation επεμβάσεις χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία.

  Τι είναι το Laser/RF ablation φλεβών; Πως λειτουργεί;

  Laser/RF Θεραπεία για ΚιρσούςΜε το Laser/RF ablation ουσιαστικά επιτυγχάνεται η σύγκλειση της φλέβας που ανεπαρκεί και τροφοδοτεί τους κιρσούς, με τη βοήθεια μίας ειδικής ίνας  Laser ή ραδιοσυχνοτήτων (Radiofrequency). Μετά τη σύγκλειση της, η φλέβα ατροφεί και σταδιακά απορροφάται από τον οργανισμό.

  Έτσι αντιμετωπίζεται η φλεβική ανεπάρκεια χωρίς να χρειαζ εται αφαίρεση της ανεπαρκούς φλέβας και αποφευγουμε τις τομές και τη πολυήμερη ανάρρωση της κλασσικής επέμβασης (σαφηνεκτομή).

  Διαδικασία, Πλεονεκτήματα, Αποτέλεσμα

  Ποιά είναι η διαδικασία;
  Laser/RF Θεραπεία για ΚιρσούςΜε διαδερμική παρακέντηση (χωρίς τομές), προωθείται μία ειδική ίνα στην πάσχουσα φλέβα, που συνδέεται εξωτερικά με ειδική γεννήτρια Laser ή Radiofrequency. Μετά από τοπική αναισθησία, απελευθερώνεται σταδιακά θερμική ενέργεια μέσω της Laser ή Radiofrequency ίνας στη φλέβα-στόχο, με αποτέλεσμα την μόνιμη σύγκλειση της φλέβας που ανεπαρκεί.

  Η διαδικασία γίνεται με την καθοδήγηση διεγχειρητικού υπερήχου και διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας. Όπου απαιτείται, η επέμβαση συμπληρώνεται από μικροκιρσεκτομές.

  Τι αναισθησία χρησιμοποιείται; Είναι επώδυνο;

  Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία. Η διαδικασία είναι ανώδυνη.

  Πόσο θα μείνω στο νοσοκομείο;

  Η διαδικασία ολοκληρώνεται αυθημερόν (day case). Ο ασθενής μένει λίγες ώρες στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση και κινητοποιείται πριν λάβει εξιτήριο.

  Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;

  Η διαδικασία ολοκληρώνεται αυθημερόν. Ο ασθενής βαδίζει από την πρώτη μέρα. Συνιστάται η αποφυγή ορθοστασίας για μία ημέρα και χρήση ελαστικής κάλτσας για 2 εβδομάδες. Συστήνεται επανέλεγχος από τον Αγγειοχειρουργό μία εβδομάδα μετά την επέμβαση. Σε 2-4 εβδομάδες ο ασθενής είναι πλέον απαλλαγμένος από ενοχλήσεις.

  Πόσο γρήγορα επιστρέφω στην εργασία/καθημερινότητα μου;

  Το κύριο πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής είναι η γρήγορη ανάρρωση. Μετά τη θεραπεία ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του εργασίες σε 1-2 ημέρες. Σε περιπτώσεις που απαιτούνται συμπληρωματικές μικροκιρσεκτομές, η ανάρρωση διαρκεί 3-5 ημέρες.

  Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του Laser/RF ablation;
  • Επέμβαση χωρίς τομές
  • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
  • Ανώδυνη και αναίμακτη διαδικασία
  • Τοπική αναισθησία
  • Απλή επέμβαση σαν εξωτερικός ασθενής (δεν χρειάζεται νοσηλεία)
  • Διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας
  • Γρηγορή επιστροφή στις δραστηριότητες
  • Απαλλαγή από τα συμπτώματα
  Σε τι υπερτερεί σε σχέση με τη σαφηνεκτομή;

  Η σαφηνεκτομή (κλασσική ανοικτή χειρουργική) είναι μια παλιά τεχνική που βασίζεται στην χειρουργική αφαίρεση της πάσχουσας φλέβας και χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας εδώ και πολλές δεκαετίες.

  Τα τελευταία χρόνια, σε όλες τις προηγμένες ιατρικά χώρες του Δυτικού κόσμου (ΗΠΑ, Μ. Βρεττανία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία…) έχει ουσιαστικά εγκαταληφθεί. Αντίθετα η πρώτη επιλογή πλεον είναι το Laser/RF ablation.

  Οι κύριοι λόγοι είναι τα άριστα αποτελέσματα σε συνδυασμό ,με την ελαχιστοποίηση του πόνου (ανώδυνη τεχνική), την αποφυγή χειρουργικών τομών και την πολύ γρηγορότερη επιστροφή στις καθημερινές εργασίες.

  Πόσο ασφαλής είναι η τεχνική;

  Laser/RF Θεραπεία για ΚιρσούςΤο Laser/RF ablation είναι απολύτως ασφαλές σε σχέση με τις παραδοσιακές τεχνικές, με την προυπόθεση ότι η επέμβαση πραγματοποιείται από Αγγειοχειρουργό εκπαιδευμένο στην συγκεκριμένη τεχνική. Επίσης έχει λάβει έγκριση από το FDA (US Food and Drug Administration) στις ΗΠΑ.

  Μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα περιστατικά κιρσών/φλεβικής ανεπάρκειας με το Laser/RF ablation;

  Laser/RF Θεραπεία για ΚιρσούςΑυτό εξαρτάται από την ανατομία των πασχόντων φλεβών και την εμπειρία του Αγγειοχειρουργού στην συγκεκριμένη τεχνική.

  Ο Dr. Γιαννόπουλος αντιμετωπίζει όλα τα περιστατικά κιρσών με φλεβική ανεπάρκεια, με Laser/RF ablation.

  Ποιά είναι τα αποτελέσματα Laser/RF ablation;

  Τα αποτελέσματα του Laser/RF ablation στην αντιμετώπιση των κιρσών και της φλεβικής ανεπάρκειας είναι άριστα. Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαική  (Εuropean Society for Vascular Surgery) καθώς και η Παγκόσμια (Society of Vascular Surgery) εταιρία Αγγειοχειρουργικής προτείνουν ως πρώτη επιλογή, σε περιπτώσεις φλεβικής ανεπάρκειας, την τεχνική αυτή.

  Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό. 3 μεγάλες ιατρικές μελέτες δείχνουν ότι  υπερέχει της κλασσικής χειρουργικής (σαφηνεκτομή). Ο μετεγχειρητικός πόνος έιναι ελάχιστος σε σχέση με τη σαφηνεκτομή. Οι ασθενείς έιναι απαλλαγμένοι από τα συμπτώματα σε 2-4 εβδομάδες σε ποσοστό 94%. Η σύγκλειση της φλέβας παραμένει στο 96% των περιστατικών στα 2 χρόνια.

  Καλύπτεται η επέμβαση από την ιδιωτική μου ασφάλεια;

  To Laser/RF ablation καλύπτεται από όλες τις ιδιωτικές ασφάλειες, σε περιπτώσεις φλεβικής ανεπάρκειας.