Θεραπεία VenaSeal για Κιρσούς

  Θεραπεία VenaSeal για κιρσούς

  Το VenaSeal είναι ότι πιο σύγχρονο στη θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών. Είναι μια νέα, αναίμακτη και ανώδυνη τεχνική, χωρίς τομές.

  Ο Dr. Γιαννόπουλος ήταν από τους πρώτους Αγγειοχειρουργούς που εφαρμοσε την τεχνική αυτή στο University College Hospital του Λονδίνου, το 2015, στα πλαίσια ιατρικής ερευνητικής μελέτης.

  Τι είναι το VeanaSeal; Πως λειτουργεί;

  Το VenaSeal είναι μια ιατρική συγκολλητική ουσία, με ειδική σύνθεση (Cyanoacrylate) που χρησιμεύει στη θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας, συγκλείοντας τις ανεπαρκείς φλέβες του επιφανειακού δικτύου που είναι η δημιουργός αιτία των κιρσών.

  Μετά τη σύγκλειση των πασχόντων φλεβών με το VenaSeal, το αίμα επιστρέφει στην καρδιά από άλλες οδούς, μέσα από άλλες υγιείς φλέβες.

  Έτσι δεν υπάρχει παλινδρόμηση του αίματος και οι κιρσοί δεν τροφοδοτούνται με αίμα από τις πάσχουσες φλέβες καθώς το αίτιο της φλεβικής ανεπάρκειας αντιμετωπίζεται.

  Διαδικασία, Πλεονεκτήματα, Αποτέλεσμα

  Ποιά είναι η διαδικασία;
  Θεραπεία VenaSeal για ΚιρσούςΜετά από τοπική αναισθησία και διαδερμική παρακέντηση, προωθείται ένας ειδικός καθετήρας (σύσκευή VenaSeal) στην πάσχουσα φλέβα. Κατόπιν απελευθερώνεται σταδιακά από τον καθετήρα η συγκολλητική ουσία VenaSeal στη φλέβα-στόχο και ο Αγγειοχειρουργός εφαρμόζει εξωτερική πίεση, με αποτέλεσμα την μόνιμη σύγκλειση της φλέβας που ανεπαρκεί.

  Η διαδικασία γίνεται με την καθοδήγηση διεγχειρητικού υπερήχου και διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας.

  Σε τι διαφέρει από τις άλλες ενδοαυλικές τεχνικές (Laser/Radiofrequency);

  Τα αποτελέσματα της θεραπείας με VenaSeal είναι εξίσου καλά με τις τεχνικές Laser και Radiofrequency.

  Σε αντίθεση με αυτές όμως, στη θεραπεία VenaSeal δεν χρησιμοποιείται θερμότητα για τη σύγκλειση της φλέβας. Έτσι είναι εντελώς ανώδυνη και απαιτείται ελάχιστη τοπική αναισθησία.

  Επίσης η πιθανότητα κάκωσης νεύρων και δημιουργίας εκχυμώσεων (μελανιές ) στο δέρμα εξαλείφεται. Τέλος η ανάρρωση είναι πιο γρήγορη και ο ασθενής δεν χρειάζεται ελαστικές κάλτσες μετεγχειρητικά.

  Τι αναισθησία χρησιμοποιείται; Είναι επώδυνο;

  H θεραπεία είναι ανώδυνη καθως απαιτείται ελάχιστη τοπική αναισθησία.

  Πόσο θα μείνω στο νοσοκομείο;

  Η διαδικασία ολοκληρώνεται αυθημερόν (day case). Ο ασθενής μένει λίγες ώρες στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση και κινητοποιείται αμέσως.

  Πόσο γρήγορα επιστρέφω στην εργασία/καθημερινότητα μου;

  Μετά τη θεραπεία VenaSeal και εαν δεν απαιτούνται συμπληρωματικές μικροκιρσεκτομές, ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του εργασίες αυθημερόν.

  Ποιά εποχή είναι καλύτερη για την επέμβαση;

  Ολες οι εποχές είναι κατάλληλες για θεραπεία με την τεχνική αυτή. Οι ασθενείς δεν χρειάζονται ελαστικές κάλτσες μετεγχειρητικά. Έτσι η επέμβαση μπορεί να προγραμματιστεί και τους θερμούς μήνες.

  Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του VenaSeal;
  • Απλή επέμβαση σαν εξωτερικός ασθενής (δεν χρειάζεται νοσηλεία)
  • Επέμβαση χωρίς τομές
  • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
  • Ανώδυνη και αναίμακτη διαδικασία
  • Αποφυγή γενικής νάρκωσης
  • Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες αυθημερόν
  • Δεν χρειάζονται ελαστικές κάλτσες μετεγχειρητικά
  • Απαλλαγή από συμπτώματα
  Θεραπεία VenaSeal για κιρσούς
  Πόσο ασφαλής είναι η τεχνική;

  Η τεχνική εφαρμόζεται με ασφάλεια τα τελευταία χρόνια σε όλες τις προηγμένες χώρες του Δυτικού κόσμου (ΗΠΑ, Μ. Βρεττανία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία…). Επίσης έχει λάβει έγκριση από το FDA (US Food and Drug Administration) στις ΗΠΑ.

  Ποιά είναι τα αποτελέσματα του VenaSeal;

  Τα αποτελέσματα της θεραπείας VenaSeal είναι εξίσου καλά με τις υπόλοιπες σύγχρονες τεχνικές (Laser και Radiofrequency).

  Στη μεγαλύτερη μελέτη εώς τώρα στις ΗΠΑ (VeClose study) τα αποτελέσματα του VenaSeal στην 5ετία ήταν εφάμιλλα αν όχι καλύτερα σε σχέση με τις παραπάνω τεχνικές. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό συνδυασμό με την ταχύτατη ανάρρωση αποτελούν ένα μεγάλο πλεονεκτημα στη θεραπεία των κιρσών και της φλεβικής ανεπάρκειας.